LA BIBLIOTECA MÉS IMPRESSIONANT DEL MÓN


 








 


Tianjin Binhai  

- Xina-

(prop de Beijing)



















Compta amb 200.000 exemplars i planeja fer-se amb un total d'1,2 milions, el realment cridaner i impactant és la seva estructura de 30 metres d'altura i 33.700 metres quadrats. Dividida en sis plantes, les quals imiten els passadissos d'una biblioteca comuna, el seu punt més cridaner és l'ull esfèric situat al centre de l'edifici, ideat per realitzar presentacions i conferències.

Tianjin Binhai no pretén ser només un edifico cultural o que cridi l'atenció pel seu disseny, planteja a més, donar un canvi en la percepció dels ciutadans quant a les biblioteques. La idea és que "la seva àrea central funcioni com un espai obert per llegir, conversar i degustar un cafè, en solitud o en companyia", com ha afirmat el seu director adjunt, Liu Xiufeng. A més, ha recalcat que la seva àrea central no serà destinada a l'exposició de llibres, ja que aquesta funció, d'emmagatzematge d'exemplars, quedarà delegada a les altres sales i plantes del centre, per la qual cosa els llibres que estan exposats actualment en aquesta àrea gaudeixen d'un temps limitat. Això sí, hi ha truc: gràcies a un efecte òptic fa l'efecte que hi ha més de 200.000 exemplars, però molts no són reals sinó que estan pintats en la superfície.

El centre futurista no només és un espectacular magatzem de llibres, és un centre cultural que també connecta als visitants amb un parc proper.








 

0 comentarios:

Publicar un comentario

 

Informació

El nostre objectiu és fomentar la lectura al centre.

Visites

Llicència

Llicència
Biblioteca IES Sa Colomina està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 3.0 No adaptada de Creative Commons